И Мерцедес ја напушта Русија


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Мерцедес-Бенц е последната голема меѓународна компанија која реши да ја напушти Русија.

Големиот производител на автомобили денеска објави дека ќе се повлече од рускиот пазар и ќе ги продаде акциите во своите индустриски и финансиски подружници на локален инвеститор.

Тоа е трет голем производител на автомобили кој реши да ја напушти Русија откако таа земја влезе во војна со Украина. Пред Мерцедес истото го правеа јапонскиот Нисан и францускиот Рено.