Хаос и застој на патниот правец Прилеп – Росоман поради одрони на Плетвар и голем наплив на вода


Енрике лажеше? Шпанија го избра Мароко - 17 ден ↓↓↓Големите дождови предизвикаа порој на патот Прилеп-Росоман на превојот Плетвар и одрони од камења на патот поради што во прекин е сообраќајот на овој патен правец.

-Од 05:55 часот регионалниот пат Росоман- Прилеп, кај м.в.„Трите ленти“ е затворен за сообраќај поради одрон на патот, известуваат од АМСМ.

На расчистување на патот работи механизација на фирмата која го гради новиот магистрален пат Градско –Прилеп.

На социјалните мрежи беа објавени од локацијата на одронот.