Германско МНР: Обвинувањата на Иванов кон германските дипломати се неприкладни


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Министерството за надворешни работи на Германија одговори на нападите од страната на претседателот Ѓорги Иванов за работата на амбасадорката во Македонија, Кристине Алтхаузер.

Се радуваме што претседателот Иванов, по долго размислување дојде до вистинска одлука и се откажа од ставот за блокирање.

Обвинувањата упатени кон германските дипломати и други пријателски држави се неприкладни.

Како што е познато, проценките кои се пренесуваат на земјата домаќин се договааат во тесна координација меѓу Министерството за надворешни работи на Германија и амбасадата, се вели во реакцијата на Министерството за надворешни работи на Германија.