Генијален трик: Разладете го автомобилот за само десет секунди!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Без разлика дали имате клима уред или не во автомобилот, овој трик ќе ви помогне да го разладите автомобилот кој ви стоел на сонце за само десет секунди.

Луѓето кои го искусија овој метод, тврдат дека температурата на возилото се намалува за 10 степени.

Се што е потребно да направите е:

Спуштетете го прозорот на совозачката страна и затворете ја вратата, и отварајте и затварајте ја вратата од страна на возачот

Додатни совети:

Добро би било на седиштата, посебно ако се кожни да ставите некаков памучен материјал, па така полесно ќе седите и нема да биде толку жешко.

Воланот е добро да го завртите настрана, така што кога ќе го ставите во почетна положба, најважниот дел (каде што ви се дланките) ќе биди ладен.

Пред да излезете од автомобилот на менувачот ставете некаква навлака, па ниту тој ќе биде жежок кога ќе се седнете зад воланот.