ФОТО: Ова е дефинитивно најгрдата маскота на фудбалски клуб!


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Социјалните мрежи на Балканот денес се „запалени“ од една фотографија на маскотата на фудбалскиот клуб Јагодина од Србија.

На натпреварите на Јагодина публиката на стадионот ја забавува маскота која би требало да претставува некаква птица. Можеби петел, не знаеме, бидејќи тешко е да се одреди според костимот.

Меѓутоа, со сигурнос може да заклучиме дека ова е најгрдата маскота на еден фудбалски клуб!