ФОТО: Ги „урнаа“ рекордите на мерните станици од загадениот воздух


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Кичево, Струмица, Гостивар, но и скопски Центар, Карпош, Ректорат се дел од градовите и општините кои токму во овој момент 01 часот по полноќ се гушат во загден воздух.

Ништо подобро не е ниту на Водно каде ПМ10 честичките во моментов се 348. Скопје вчера беше најзагаден град во Европа, а петти во Светот.

Позагадени од Скопје вечерва беа градовите Лахоре, Калкута, Делхи и Дака. После два дена во кој воздухот беше почист поради ветерот, повторно се враќа загаденоста во Скопје кое веќе подолго време е алармантно.

Извор: Јавно