Форензичар тврди: Милијардерот и педофил Џефри Епстин бил убиен во затвор


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Резултатите од форензичката истрага посочуваат дека причина за смртта на продуцентот Џефри Епстин најверојатно е убиство, а не самоубиство, тврди патологот форензичар Мајкл Бејден.

„Некои од повредите на Епстин имаат повеќе знаци на убиство со задавување, отколку на самоубиство“ – гласи неговото мислење.

Неговото стручно мислење противречи со официјалните наоди што укажуваат дека тој се самоубил во неговата затворска ќелија, објавени од официјалните лица во август. Тој е приватно најмен од семејството на Епстин.

Самоубиството првично го оспори братот на Епстин – Марк, кој и го најми Бејден за второ мислење.

Мултимилионерот Џефри Епстин беше осуден за трговија со малолетни девојчиња и престапи од сексуална природа.