Еве на што жените најмногу се загледуваат кај мажите

мажи

Иако генерално важи мислењето дека жените се тие кои повеќе се оптоваруваат со изгледот, тоа не може веќе да биде релевантно мнение, бидејќи и мажите сè повеќе време и внимание посветуваат на изгледот. Единствено можеби не го искажуваат и покажуваат тоа толку изразено, или пак не се оптоваруваат до толку.

Но, и тие сè повеќе се замараат со количеството на коса на главата, големината на половиот орган, мускулите и комплетниот изглед, а во сето тоа прсти замеша и науката. Така, после серија истражувања меѓу припадничките на поубавиот пол, откриено што тие најмногу загледуваат и сакаат кај мажите.

A post shared by Jason Statham (@jasonstatham) on

1. Рамена

Жените откриваат дека рамената се најатрактивниот дел кај машкото тело, а добра вест е што нив и тоа како можете да ги навежбате во теретана, бидејќи немаат сите исти генетски предиспозиции. Покрај тоа, жените истакнуваат дека сакаат и мускулести раце, а посебно ги издвојуваат големите подлактици и широките дланки.

A post shared by Jason Statham (@jasonstatham) on

2. Мажи со рамен стомак

Ако мислевте дека жените ги привлекуваат стомачните „плочки“, се лажете. Тие не им се толку важни, колку што им е важно да е рамен стомакот и на него да нема сало. А тоа, исто така, е нешто кое можете да го постигнете со правилен режим на исхрана и теретана.

3. Бели заби

Овој е интересен податок: На жените не им е толку важна симетричноста на сите делови од лицето, па дури и преферираат такви лица кои немаат совршена симетрија, но кога се во прашање забите, одговорот е еден – тие мора да бидат убави, што поправилни и по можност бели. Е тоа не се вежба во теретана, но дефинитивно можете правилно да ги негувате.