Еве на кој датум ќе се распише референдумот за името

Според информациите кои од собраниски извори ги пренеусва Канал 5, Собранието на 16 јули ќе ја усвои одлука за распишување на референдум за името. 

Од денот на објавувањето на одлуката за распишување на референдум на државно ниво во Службен весник до денот на одржувањето не можат да поминат помалку од 60 ниту повеќе од 90 дена.

Собраниски извори велат дека во месец септември ќе се бара датумот, за да се фатат роковите пропишани во Договорот со Грција.