Елизабета Втора ќе биде погребана на 19 септември


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Посмртните останки од кралицата Елизабета Втора ќе бидат погребани во понеделник на 19 септември во Вестминстерската опатија, каде што нејзиното тело ќе биде изложено четири дена.

Ковчегот на кралицата – кој лежи во Салата за танц во замокот Балморал – ќе биде однесен по пат до Палатата Холирудхаус во Единбург во недела на 11 септември, на шестчасовно патување со погребна кола.

Персоналот на Балморал и оддава последна почит на кралицата пред таа да биде пренесена во Единбург утре, бидејќи се открива дека таа ќе патува низ Абердин на четиричасовното патување.

Таа потоа ќе лежи во состојба 24 часа пред да биде пренесена, најверојатно со авион, во Лондон во вторник.

Се смета дека покојниот монарх утре во 10 часот ќе го напушти Балморал со автомобил што ќе ја однесе низ Абердин, Данди, Перт, а илјадници луѓе се очекува да ја поздрават за последен пат.

По напуштањето на Балморал утре околу 10 часот, ковчегот на кралицата ќе отпатува во Абердин пред да биде однесен во главниот град на Шкотска.

На пат кон главниот град автомобилот ќе помине и низ градовите Данди и Перт Кралицата ги помина последните месеци во нејзината шкотска резиденција Балморал. Нејзиниот ковчег ќе патува низ нејзината сакана село во Абердиншир на пат кон Единбург

Кралицата ги помина последните месеци во нејзината шкотска резиденција Балморал. Нејзиниот ковчег ќе патува низ нејзината сакана село во Абердиншир додека ќе биде однесен во Единбург

Кога нејзиниот ковчег ќе пристигне во Единбург, ќе биде однесен во палатата Холирудхаус, официјалната резиденција на Нејзиното Височество Кралицата во Шкотска, пред да се одржи служба во катедралата Сент Гилс во вторник.