Електронскиот пис на Солунчев и Јанкуловски: Музичка синтеза на духовните убавини од Зрзе


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Музиката е дело на Ристо Солунчев и Ивица Јанкуловски, како дел од мултимедијалниот диск за манастирот „Свето Преображение“ во Зрзе. И мислиме дека и овие информациски зборови се отфазла, оти духовноста на музичките ритми и духовниот бит од Зрзенскиот манастир се уникатно исткаени во ова музичко патешествие.