Експлозија на плинска боца во Битола, две лица завршија со изгореници


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Од Територијалната против пожарна единица ТППЕ информираат дека пожарот се случил доцна синоќа и притоа интервенирале со 4 противпожарни возила.

Улицата Пореч е на тешко пристапен терен во високата зона на населбата Баир и дејствувањето беше проблематично но сепак нашите екипи успеаа да го изгаснат огнот и да спречат поголема несреќа, посочуваат од ТППЕ Битола. Од пожарот предизвикана е материјална штета која дополнително ќе се проценува, а два од пет членови на семејството заради изгореници пренесени се во битолскиот Клинички центар.

Од ТППЕ Битола апелираат граѓаните кои не знаат да користат плински уреди и други средства што предизвикуваат пожар да не ги употребуваат и постојано да ја контролираат исправноста на оџаците.

Најголем дел од интервенциите од почетокот на годината ги извршивме на повик поради пожар предизвикан од неисправен оџак.

Во 28 интервенции дури 18 се поврзани со запален оџак и затоа граѓаните треба да се уверени дека само чист оџак е безопасен оџак, велат од ТППЕ Битола.