Екстра

Дубаи го добива највисокиот хотел на светот: Во прашање е 365 метарски облакодер!

Градот во кој работите се поголеми, поскапи и гламурозни наскоро ќе стане дом на највисокиот хотел на светот. Хотел „Гевора“, кој отакако ќе се заврши градењето ќе биде висок 365 метри, ќе се отвори до крајот на март во Дубаи.

Најбогатиот град оваа година ќе добие и највисок хотел, иако моментално највисокиот хотел е во истиот град.

Новиот хотел ќе нуди 528 соби распоредени на 75 спрата, а во понудата ќе има од обични до делукс апартмани. Секако ќе бидат достапни и неколку различни кујни, а зоната за релкасирање ќе влчучува спа, џакузи, базени и сето тоа на највисоко ниво.

A post shared by Gevora Hotel (@gevorahotel) on

A post shared by Gevora Hotel (@gevorahotel) on

A post shared by Gevora Hotel (@gevorahotel) on

To Top