Дрон снимка од она кое остана од стариот дел на Алепо после военото роварење

Битката за источниот дел на Алепо продолжува и понатаму додека армијата сè уште ја има контролата каде неколку стратешки области.

Според досегашните извештаи, повеќе од 1.200 милитанти го положија оружјето, додека 93 проценти од Алепо е во рацете на сириската влада, стои во објаснувањето на видеото.