Домашно направено масло кое помага во борба против инфекции на дишните патишта


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Воспаление на белите дробови е инфекција на едното или на двете белодробни крила која обично е предизвикана од бактерии, вируси или габи. Во борбата против ова здравствено нарушување сосема безбедно е да се користи домашно направено масло од оригано.

Додадете 3 капки масло од оригано во вода и ќе видите што се случува со белите дробови.

Масло од оригано со векови се користи во источните и блискоисточните култури за лечење на респираторни инфекции, хронично воспаление, инфекција на уринарниот систем, дезинтерија и жолтица. Лабораториските истражувања во кои маслото е директно применето на патогени со храна покажало дека маслото од оригано има силни антибактериски својства.

Освен тоа, содржи високо ниво на минерали кои ја зголемуваат својата терапевтска предност, вклучувајќи калциум, магнезиум, цинк, калиум, бакар, бор и манган.

Во борба против инфекција на дишните патишта и симптоми како што се течење на нос и болки во грлото, со земање на алкална смеса натриев бикарбонат и клиум бикарбонат сигурно ќе помине.

Лековите својства на масло од оригано: штити од вирус, габи и бактерии, помага кај псорјаза, егземи и дерматитис, го успорува процесот на стареење, штити од неколку врсти на рак, помага во прекумерно потење и лош здив од устата, помага кај воспалени мускули, тетиви, зглобови, спречува инфекција се користи како прва помош при касање од змија или инсекти.

Подготовка:

Препорачана доза е една до четири капки трипати дневно (максимум 12 капки дневно, не во една доза). Има јак вкус затоа задолжително се разредува во самото масло или во сок или чај.

За надворешна примена и инхалација исто така е потребно да се разблажи. Не го нанесувајте оригано маслото на интимните делови. Маслото можат да го земаат деца на возраст од шест и повеќе години.

Маслото од оригано мора да биде произведено од диво оригано, со што поголем процент карваклор (над 70%). Со пониско ниво на карвакрол ја нема потребната ефикасност.

Масло со синтетички карвакрол може да биде отровно. Купувајте само природно ориганово масло.