Актуелно

ДОМ бара бесплатен јавен превоз во Скопје

ДОМ бара градот Скопје да овозможи бесплатен јавен превоз за граѓаните како една од итните мерки за намалување на загадувањето на воздухот.

„Тоа што снежните врнежи овозможија неколку дена да дишеме почист воздух, не значи дека проблемот со аерозагадувањето е решен. Повторно дишеме неколку кратно над дозволените граници загаден воздух, што е причина за 1300 смртни случаи годишно“, се вели во соопштението од ДОМ.

Advertisements
To Top