Џафери денеска ќе ги распише локалните избори

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери, денеска напладне ќе ги распише локалните избори кои треба да се одржат на 15 октомври, соопштија од неговиот кабинет.

Изборната кампања, според најавите, треба да започне на 25 септември.

На изборите, ќе се бира градоначалник на Град Скопје, градоначалници на општините, како и членови на општинските совети.