Денес, сепак, нема да се гледа целосната доказна снимка во случајот „Поткуп“


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


Целосната верзија од снимката од случајот „Поткуп“ во кој за барање мито се товари сегашниот премиер Зоран Заев, а која беше обезбедена со пим мерка, денес нема да биде прикажана во судница, иако така беше одлучено на претходното рочиште.

Судијата Дарко Тодоровски појасни дека судот донел решение снимката да се презентира пред јавноста, но во меѓувреме обвинителството кое се противеше, побарало оваа одлука да ја добие на писмено за да може да се жали пред повисокиот суд.

Затоа ке мора да се почека одлуката по поднесената жалба.