DeLorean – суперавтомобил кој може да ве гушне и да ве бакне (снимка)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


DeLorean ќе биде на продажба од 2024 година. Неговата максимална брзина ќе биде 250 километри на час, а ќе оди од 0 до 160 за три секунди.

Со него добивате нараквица, која според примерот во видеото, доколку да речеме сте ја оставиле ќерката во училиште вие ѝ ја давате нараквицата и на вашето возачко седиште го чувствувате нејзиното чукање на срцето и температурата на телото. Но тоа не е се! Доколку таа сака да ве гушне или бакне, може тоа да го направи виртуелно. Со тоа што страните на седиштето ќе ве гушнат или од позади ќе испуштат воздух кој што ќе го почувствувате како бакнеж на вратот.