Дел од македонското сонце третина век ќе грее за Анѓушев – Рашко чести


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Наместо ЕСМ, бившиот вицепремиер за економски прашања, Кочо Анѓушев, ќе добие дел од македонското сонце, на третина век.

Сето ова базирано на физибилити студија нарачана и платена од Драги Рашковски, која заклучува дека не државниот ЕСМ, туку приватници треба да ја реформираат државната компанија ТЕЦ „Осломеј“ во сончев генератор на струја.

Откако си даде оставка на позицијата вицепремиер, Анѓушев стана партнер на ТЕЦ „Осломеј“.

Детално за ова прочитајте во опсежната истражувачка сторија на Истражувачката репортерска лабораторија ТУКА.