Дали Милошоски, сепак, заминува во нотарски води?


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Антонио Милошоски, носител на пратеничката листа на владејачката ВМРО-ДПМНЕ во Изборната единица 5, според документ кој го објави опозицискиот пратенички кандидат Петре Шилегов, издаден завчера, ќе работи како нотар.

Ова е официјален документ од Министерството за правда, според којшто министерот за правда само ден по изборите, формирал комисија за да изврши проверка на просториите и опремата во коишто ќе се смести Антонио Милошоски како нотар.

Од документот се гледа дека Министерството за правда побарало од Нотарската комора на Македонија увид во условите за работа на Милошоски како нотар уште пред изборите, на 7 декември.

На улица Орце Николов бр 20/2 е канцеларијата којашто е запишана во овој документ, а во која нотарски услуги ќе дава носителот на ИЕ 5 на ВМРО-ДПМНЕ, соработникот на Груевски, Милошоски.

Останува прашањето дали Милошоски ќе се пренасочи во помирните нотарски води на правната струка, или ќе остане во политичките води?