Честитки од амбасадата на САД за потпишувањето на приемниот НАТО протокол


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Американската амбасада во Скопје преку нивната официјална Фејсбук страна го честиташе денешното потпишување на Протоколот за членство на Македонија во НАТО.

„Честитки за овој историски чекор“, пишува на на фејсбук статусот на Амбасадата.

Амбасадорот Џес Бејли и вработените во Амбасадата заеднички го следеле потпишувањето на Протоколот.

Меѓу 29-те потписници на Протоколот за членство на Македонија во НАТО денеска во Брисел, беше и потојаниот претсавник на САД во Алијансата Кеј Бејли Хачинсон.