Чешка го ратификуваше протоколот за прием на Македонија во НАТО


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Парламентот на Република Чешка денеска го ратификуваше Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО.

На седницата присуствуваше и премиерот Зоран Заев кој е во еднодневна работна посета во Прага, во рамки на Самитот на премиерите на државите од Вишеградската Група и премиерите на државите партнери од Западен Балкан.

Чешка е 17. земја која го ратификуваше протоколот за прием на државата во НАТО.