Брутална русокоса: За коса влечеше еколошка активистка која го блокираше сообраќајот (снимка)

На социјалните мрежи се споделуваше снимка од Германка како за коса влече еколошка активистка која беше дел од протестна блокада на сообраќајот.

На видеото се гледа како русокосата им вика на демонстрантите да се тргнат од патот во Ботроп, Германија, а потоа фаќа една активистка за коса и ја влече на тротоарот.

По протестот биле приведени активисти, а полицијата од Реклингхаузен потврдила дека демонстрантката е полесно повредена, јавуваат локалните медиуми. Се размислува дали ќе биде поведена кривична постапка против жената која ја влечеше демонстрантката за коса.