Болките биле пресилни: Марко го прекина маратонот!


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Малиот херој од Охрид сепак ќе почека за да го оствари својот подвиг од 64 километри: Охрид – Св.Наум – Струга – Охрид.

Марко синоќа после поминати четири часа и 49 минути го прекина маратонот поради болките во ногата кои после поминати 12 километри станале неиздржливи. Езерото Марко го напушти кај познатата плажа „Градиште“.

Обидот на Марко кој има претрпено инфаркт на коската во долните екстремитети беше да исплива 64 километри, во знак на поддршка на лицата со ретки болести.

Марко може повеќе и тоа е сигурно затоа што минатата година за девет часа го препрлива охридското езеро и помина 30 километри.

https://www.facebook.com/MarkoPejchinovskiOfficial/videos/739286759858511/