Бившиот премиер на Јапонија, Шинзо Абе, застрелан додека држеше говор – моментот на застрелување фатен на снимка

Шинзо Абе беше погоден со два куршуми додека држеше политички говор, од кои еден го погодил во грбот. Со повреди од истрелите бил хоспитализиран.