Биткоинот денеска достигна цена од над 44.000 долари

Пазарот на криптовалути во изминатите 24 часа ја зголеми својата капитализација за 2,1 отсто. Според податоците кои ги пренесува веб-страницата Коингеко таа моментално изнесува 2,1 милијарди долари.

Биткоинот во последните 24 часа ја зголеми својата вредност за 3,3 отсто и се тргува по цена од 44.098 долари.

Етерумот во исто време порасна малку поблаго, околу 1,1 отсто, а на берзите се проценува на околу 3.113 долари.

На неделно ниво, биткоинот закрепна 14,3 отсто, а итриумот околу 15,8 отсто.