БИДЕТЕ СТРОГО ВНИМАТЕЛНИ: Ова треба да го знаете ако посакувате да имате СЕКС во вода?!


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Секако, иако веројатно во тој занес не сте ни размислувале за последиците, не е грешка да биде запознаени со нив:

Дали сексот во вода е безбеден?

Многу парови во текот на летото сакаат да почувствуваат малку авантура, и сметаат дека сексот на приватна плажа, базен или џакузи и тоа како е романтичен. Меѓутоа постојат неколку причини зошто не се препорачува. На прво место, имајте предвид дека сексот на јавно место е забранет, а вториот проблем е како да се заштитите од непосакувана бременост и разни инфекции.

Секако, жените се многу повеќе од мажите подложни на гливични и инфекции на уринарниот тракт иритации, па со самото тоа постои поголема веројатност од заболување односно полово преносливи инфекции.

Дали се препорачува секс во вода, доколку сакам да останам бремена?

Не. Без оглед на тоа колку звучи сензуално и романтично, сексот во вода, и не е добар избор доколку сакате да останете во блажена состојба, бидејќи со таа прилика може да дојде до разни инфекции. Ова важи и за базните, морето, реката, но и за џакузито и кадите.

Кои се последиците од сексот во вода?

Базените и џакузито не е адекватно хлорирани и поради тоа тука се присутни голем број на бактерии. Во принцип, водата не претставува проблем, туку најголем проблем претставуваат солта, хлорот, или бактериите кои можат да предизвикаат иритации и инфекции. Во голем број случаеви, базените и џакузито не е адекватно хлорирани, и поради тоа се присутни бактериите, а со самото тоа и поголема е веројатноста за настанување на инфекциите.

Дури и кога базенот содржи прописни количини на хлор, и натаму постои ризик од инфекции, а исто така хлорот ја менува природната Пх вредност на вагината, што може да доведе до појав на гливични инфекции. И солената вода од морето претставува опасност, како и водата од езерото и реката, поради ризик од уринарните инфекции. Исто така, во текот на сексот во вода може да дојде до разни повреди.

Дали кондомот е добар вид на заштита?

Кондомот со голема сигурност штити од полово преносливи болести и непосакувана бременост, меѓутоа производителите не го тестирале колкава е неговата сигурност во водата, и дали може да се почувствува поради хемикалиите во базените и кадите.

Меѓутоа, едно е сигурно, а тоа е дека во тек на водењето на љубов во водата, кондомот не нуди доволно заштита.

Дали останатите средства за контрацепција се добра заштита?

Таблетите за контрацепција не се доволна заштита за сексот во вода, бидејќи не штитат од сексуално преносливи болести, што претставува најголем проблем. Истиот проблем важи доколку како контрацепција користите дијафрагма, спермициди, внатрешноматерични средства…

Кој вид на заштита е најсигурен?

Единствен вид заштита кој донекаде е безбеден е женскиот кондом, а главната предност е што не може лесно да се лизне. Тоа е тенок, нежен, полиуретантски облог кој се става така што ја обложува внатрешноста на вагината. Има два прстени: внатрешен прстен со затворен крај кој се користи за вметнување на фемидомот во вагината, и да го држи на место и надворешен прстен кој останува надвор од вагината и ја прекрива.

Женскиот кондом е единственото средство за контрацепција кое покрај несаканата бременост штити и од полово преносливи болести, а да ја зголемите ефикасноста би требало да го ставите пред влегувањето во вода.

Исто така, уште една предност е што е направен од полиутеран, а не од латекс, од што претежно се прават машките перзервативи. Тоа сепак не значи дека машките перзервативи, кои се направени од полиутеран се безбедни во водата, па и многу полесно пукаат.

Дали во текот на сексот во вода можам да останам бремена?

Секако. И во текот на сексот во вода можете да останете во блажена состојба. Речиси и мал број средства за контрацепција се добри за заштита од непосакувана бременост.