„Бев во сексуална криза“ – католички свештеник од Малта потрошил 150.000 евра на порно сајтови


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Католички свештеник обвинет за проневера на вкупно 500.000 евра донации, потрошил 150.000 евра на порнографски сајтови, објавија медиумите во Малта.

Обвинителите успеаја да откријат шестцифрени суми платени на компании поврзани со страници кои прикажуваат секс во живо, пишува Times of Malta. Уплатите траеле неколку години.

Свештеникот Лук Сегуна им рекол на полициските инспектори дека тоа го направил затоа што бил во „сексуална криза“, пишува весникот.

Сегуна, парохиски свештеник на југот на Малта, се изјасни за невин, но црковните власти го суспендираа до крајот на постапката.

Пред судот беа изнесени докази дека Сегуна имал неколку стотици илјади евра на неколку лични банкарски сметки, иако неговата годишна плата била само 20.000 евра. Освен пари, поседувал и колекција од пет мотоцикли и два автомобили.

Обвинителите изнесоа и информации дека Сегуна добил чекови од неколку илјади евра од постар парохијанец. Старецот, кој во меѓувреме починал, боледувал од деменција кога ги напишал чековите, соопштија на судот.

Сегуна се правдал дека чековите се всушност враќање на донации кои свештеникот му ги дал на старецот, но обвинителите тврдат дека тие всушност требало да бидат поделени на локалните хуманитарни здруженија.