Авто мото

Бесценет совет: Еве како да возите авотомобил по снег и мраз (видео)

совет

Најважно е да излезете од дома неколку минути порано за да го припремите автомобилот за возење во вонредни услови.

Моментално сме на чекор до зимата, а возењето во ова годишно време знае да биде проблем и за многу искусни возачи, па така не е чудно што експертите советуваат да се одложат патувањата на некои ниски температури.

Во случај, патувањето да е хитно или неодложно, тие советуваат возачите наутро да го исчистат автомобилот од снег и мраз, а тоа е улов за добра видливост на патот.

Советите се следни:

  • При тргнување од местото нежно притиснете ја педалата за гас. Добра идеја е да за тргне со поголема брзина.
  • Неопходно е рано кочење од проста причина што за возилата да застанат на снег им е потрбно повеќе време.
  • При влегување во кривина потребно е да се намали брзината, но бидете свесни дека кочењето предизвикува зализгување на автомобилот.

Погледнете го видеото во прилог:


 

To Top