Бегалци од Авганистан и Иран ограбени и силувани од жители на Лојане


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


35-годишниот Н.А. и 38-годишниот Х.М., двајцата од мигранти од Иран, вчера во Транзитниот центар – Табановце пријавиле дека биле ограбени од неколку лица од село Лојане, општина Липково.

Еден од ограбувачите извршил и обљуба над жена, мигрантка од Авганистан. Жената била пренесена во Србија.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.