Амди Бајрам ќе се кандидира за претседател на Македонија

Централниот одбор на Сојузот на ромите одлучил да го кандидираат Амди Бајрам за претседател на Македонија. Ова го објави денес на својот Фејсбук профил Аднан Мемеди, кој е член на споменатиот одбор.

„На денешната седница на централниот одбор на Сојузот на ромите за единствен кандидат за претседател на Македонија да го кандидира претседателот на партијата и актуелен пратеник во Македонското собрание г-дин Амди Бајрам“, стои во објавата на Фејсбук.