АЛФА И ОМЕГА: Постојат два вида на мажи, а жените повеќе ги сакаат…


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Алфа момците привлекуваат жени во текот на плодните денови бидејќи дамите тогаш бараат доминантни, здрави и силни момци. Меѓутоа, таа романса трае само во текот на овулацијата.

Штом плодните денови поминат, жените се насочуваат кон омега момците бидејќи никој не сака крај себе да има константно доминантен маж.

А какви се тоа алфа, а какви омега мажи?

АЛФА МОМЦИ СЕ:

-Доминантни

-Самоуверени

-Често егоцентрични

-Страствени

-Машки градени

-Лидери

-Непредвидливи

Алфа маж сака да држи се под контрола, не му се правда никому, нту бара нечие одобрение и поддршка, не трачари туку се зборува во лице и би сакал да пробува нови работи.

ОМЕГА МАЖИ СЕ:

-Со мирен карактер

-Послабо градени

-Несигурни

-Не се тимски играчи, туку индивидуалци

-Осаменици

Омега мажот со задоволство би и дозволил на жената да донесе одлука, ќе избегнува расправии и караници по секоја цена, а изненадувањето и новите работи никако не ги сакаат. Сакаат да им се допаднат на сите и бараат одобрување од секого. Омега момците често завршуваат како помошници на алфа мажите бидејќи без приговор ќе ги извршат сите нивни желби и наредби.