Ако сакате позитивна реакција кај посилниот пол, заборавете на ФИЛТЕРИТЕ


Традицијата вели: Аргентина ме демантира!? - 14 ден ↓↓↓Токму таа „грешка“ која ви пречи, некому може да биде симпатична. Така покажа истражувањето кое го спроведе порталот OKCupid.com, следејќи онлајн профили на 4.300 жени.

Студијата покажа дека токму нескриените маани позитивно влијаат на припадниците на посилниот пол.

Момците добија задача да погледнат фотографии од жените и да ја изберат најубавата помеѓу нив.

На прво место беа исклучително убави девојки, но затоа веднаш по нив се најдоа тие кои на фотографиите имале некоја истакната физичка маана. Испитаниците проценија дека тоа што не ги сокриле недостатоците, зборува за нив дека се жени со самодоверба, што е доволен афродизијак.