Ако сакате да бидете добри љубовници, избегнувајте ја оваа ХРАНА

Погледнете што не треба да јадете со својот партнер пред да заминете во кревет.

Нашите навики во ихраната имаат големо влијание на многу области во животот, вклучувајќи ја и сексуалноста.

Можеби вашиот сексуален живот може да биде подобар доколку ги избегнете овие четири намирници.

Брокула

Брокулата е здрава и содржи малку калории, но изберете некоја друга намирница за романтичната вечера. Брокулата предизвикува изненадување, што може да биде непријатно во интимната ситуација. Наместо тоа, изберете грчка салата која е многу вкусна и која ќе ве освежи.

Црвеното месо

Можеби вашиот партнер сака добро зачинето јадење од месо? Подобро е да не го подготвувате за вечера. Вечерата која се состои од месо, а посебно од црвеното, ќе прави да се чувствувате бавни и поспани, а вашиот организам ќе се фокусира на варењето на храната.

Слатки

Иако се чини дека слатките на брз начин даваат енергија по напорниот ден, тоа е лажно чувство. Кондиторските производи го намалуваат нивото на тестостерон и предизвикуваат замор. Нивното трошење само може да ја задоволи вашата глад за кратко време.

Напитоци

Газираните безалкохолни пијалоци предизвикуваат изненадување и содржат моносахариди и јаглен диоксид. Пред сексуалниот однос исто така треба да го избегнувате алкохолот бидејќи негативно влијае на нивото на тестостерон кај вашиот партнер. Најдобро е да изберете свежи овошни сокови кои ќе овозможат да ја оддржувате виталноста и енергијата.