Академик Поповски тврди: Македонија не може да склучи подобар договор со Грција од овој сега


Аргентина на се или ништо, сега мора против Очоа - 7 ден ↓↓↓Академик Владо Поповски, кој на минатите локални избори стана советник во Град Скопје кандидиран како носител на советничката листа од сега опозициската ВМРО-ДПМНЕ, смета дека Македонија не можела да добие подобар договор во спорот со Грција.

Професорот и академик Поповски потегот на Владата водена од премиерот Зоран Заев го карактеризира како голема храброст за повлекување на ваков чекор.