Актуелно

Агрокор должи над 40 милиони евра само кај Словенците

Агрокор на словенечките добавувачи им е должен над 40 милиони евра, покажува груба проценка изнесена на состанокот на одборот на словенечки дистрибутери на Конзум.

Словенечките добавувачи очекуваат оваа недела да добијат објаснување од стеќајниот управник Анте Рамљанк околу наплатата на побарувањата.

Интересно е што еден од најголемите добавувачи Изет Растодер тврди дека нема проблеми и дека во последната недела успеал да ги наплати своите побарувања од Агрокор, кој му должи само 4 до 5 милиони евра.

To Top