5 популарни митови за казина помеѓу играчите


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Како и во секое друго популарно поминување на времето, коцкарската заедница со години создава свој фер плеј удел во митовите околу казината. Коцкањето се потпира пред се на среќата, што е нешто за што луѓето сметаат дека немаат никаква контрола над тоа. Ова е причината зошто тие имаат тенденција да се појават со различни мисли и заблуди кои помагаат да се олеснат нивните фрустрации.

Некои митови се прилично стари и можат да поминат како непишан закон кај играчите.

Да погледнеме некои од најпопуларните и најконтроверзни митови за најпознатите казино игри.

Коцкањето е среќа, без стратегија

Еден од најчестите митови за коцкање е дека се работи за среќа и дека тоа бара малку или релиси никаква вештина или стратегија. Ова не е точно. Многу игри во казино бараат одреден степен на вештина или планирање. Неколку примери за ова би биле покер стратегиите, броење карти во блек џек или умна и намерна употреба на мали влогови и задржување карактеристични во слот машините.

Колку повеќе играте, толку повеќе шанси имате за победа

Ова е заблуда речиси на сите играчи. Ова претпоставува дека сте должни да победите доколку играте доволно долго. Ова не е само погрешно, туку може да биде и контроверзна стратегија и паѓање во долгови. Вистината е дека исходот од која било игра во казино е независен од претходната или следната партија или игра. Значи, на крајот на денот, сето тоа е среќа, а понекогаш и вистинската количина на вештина и стратегија.

Казината ги прилагодуваат резултатите од играта по победничката низа на играчот

Постои оваа идеја која опфаќа многу векови, во форма или друго нешто, дека казината секогаш работи некако против играчите. На пример, многу играчи веруваат дека казината влегуваат во машините и ги прилагодуваат резултатите од играта по долгогодишната низа на играч. Вистината е дека казината не треба да ја микромануираат секоја активност на играчот, вклучувајќи ги нивните победи и загуби. Вградената механика на која било игра сама ќе се погрижи за тоа.

Слот машините даваат кога тие го сакаат тоа

Не постои такво нешто. Посебна слот машина може да има период на време кога исплаќа почесто, или пак одреден период кога не исплаќа ништо. Сепак, ова не е дел од програмирање на машината и може да се припише само на случајноста. Ако сакате да испробате некоја слот игра, ви ја преопрачуваме Flaming Hot од EGT и 40 Супер Хот од EGT

Џекпотот може да го добијат само оние со високи влогови

Прогресивните ентузијасти за џекпот понекогаш се грижат дека не можат да ја освојат онлајн слот-играта, освен ако не се обложуваат на поголема сума. Иако ова се случува доста често, во никој случај тоа не е правило, ниту пак е нешто што може да го контролираат казината и обложувалниците преку Интернет. Повторно, сето тоа се сведува на случајност, така што во суштина секој може да добие џекпот во онлајн слотови.

ЗАВРШНИ МИСЛИ

Ова во никој случај не е исцрпувачки список на митовите околу коцкарската заедница, но овие се некои од најпривлечните кои со години се на ум на играчите. Шансата е многу непостојана работа и секогаш ќе предизвика нови идеи и митови. Се надевам, помогнавме да расчистиме некои од овие заблуди и придонесовме за поинформативно и возбудливо искуство во играта.