4 работи кои го водат бракот до пропаст!

Oпшто е познато дека секој брак има свои подеми и падови, но со љубовта и довербата, тоа секогаш може да биде приказна со среќен завршеток. Меѓутоа за да го зачуваме тоа, некои работи треба да се избегнуваат.

Ако сакате да го сочувате бракот, избегнувајте да ги правите следниве работи:

1. Жалбите на сметката од партнерот се во ред, но постојаните критики и кои го загрозуваат неговиот мир и интегритет сигурно водат во разочарување и престанување на љубовните магии. Затоа никогаш не му нагласувајте дека е лоша личност, затоа што не го фрлил ѓубрето, туку помогнете му да ги запомне своите обврски.

2. Ако од било која причина во бракот се појави презир кон партнерот, ништо не бидува. Гестовите како погрдни зборови, превртување на очите и исмејување на оној кој сте го избрале за животен сопатник водат до пропаст.

3. Исти ефект ќе се постигне и ако за време на кавгата ја користете реченицата „не сум јас крив, туку ти“. Ваквата „одбрана“ само ќе ги влоши работите.

4. Доколку избегнувате конфликт или се исклучувате од кавгата, значи дека емотивно се одделувате еден од друг, а со тоа давате дефиниција за тоа дека вашиот однос и љубовта не се важни.