Збунета лисица: Загатка стара век и половина (ФОТО)


Традицијата вели: Аргентина ме демантира!? - 14 ден ↓↓↓Авторите на загатката се Натаниа Куријер и Џејмс Ивс. Настанала во 1872. година, и имаше за цел да го тестира видот и запазувањето.

Наречена е „Збунета лисица“, а задачата беше и остана едноставна, да ги изборите сите скриени лисици кои се наоѓаат на сликата.

Варијацијата на тестот е нов датум и всушност има за цел да ја олесни „работата“. На сликата се наоѓаат 16 лисици, а ваше е само да ги преброите. Чтири животници, лисица и три птици се воочливи, но останатите лисици не можете лесно да ги видите.

Така што, обидете се.

А сега можете да го погледнете и решението: