Животот во Јакутск тече нормално и на минус 50 Целзиусови степени


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Во сибирскиот град Јакутск беше измерена драматично ниска температура од минус 50 степени Целзиусови.

Станува збор за долг студен бран во сибирскиот град познат како најстудениот и најдолг поларен бран на земјата. Градот е лоциран на 5.000 км источно од Москва на вечниот мраз на рускиот далечен исток, жителите на рударскиот град често гледаат дека термометарот редовно паѓа под минус 40.

За жителите температурата од -50 степени е абнормална температура и велат дека навистина е тешко да се дише на отворено и да за разговара. Но и покрај тешките услови луѓето го живеат секојдневието со обврските..