Екстра

Во Порше превезена стока вредна 10 милиони фунти!

Златото обично се превезува во блиндирани возила, но кога е важна брзината, тука е Порше.

Порше ја прифати понудата од Baird&Co и понуди три Панамери за превоз на скапоцена стока. 24 златни полуги, секоја со тежина од 12.5 кг распоредени во три Панамери Турбо. Со 550 КС и погон на сите тркала овозможија најбрз трансфер до центарот на Лондон.

Според службените извори, стоката била вредна 10 милиони фунти, а транспортот е направен минатата недела наутро. Проценето е дека ризикот тогаш е најмал, а акцијата беше следена и од хеликоптер.

To Top