Видео: Се стопи ледот на Антартикот и откри нешто НЕВЕРОЈАТНО!

Проучивајќи ги сликите од Зимјината површина, Валентин Дегтјарјов од Нижњег Тагила отри необичен објект на Антартикот за кој тврди дека е вселенски брод, пренесуваат руските медиуми.

„Случајно најдов на нешто неверојатно. На веб-странта Google Earth на координатите 73°13’55.09 J, 71°57’12.98 З, на Антарктикот, на 170 километри од брегот, на карпа се наоѓа тоа што се нарекува вселенски брод”, изјави Дегтјарјов.

Тој претпоставува дека 600 метри долгиот вселенски брод удрил во карпата и „засекогаш останал заробен”.

Според зборовите на специјалистите за пронаоѓање на артефакти, тој успеал да го открие поради топењето на мразот на Антарктикот.