Тензии и судир кај Мавровка – протестирачите беа гаѓани со камења, имаше и истрел од пиштол (снимка)


Лига на Шампиони: Нова сезона, нови очекувања! ↓↓↓


Денешниот протестен марш против францускиот предлог се движеше од Влада кон Министерството за надворешни работи, па до Собранието.

Со транспратенти , патриотски песни и слогани за оставки и отфрлање на предлогот, бројни граѓани и вечерва протестираат пред Собранието.

Во близина на плоштадот Скендербег, кај ТЦ Мавровска, имаше инцидент кога помала група почна да гаѓа со тврди предмети кон демонстрантите, а еден од нив покажа и пиштол. На ова реагираше полицијата која го обезбедуваше протестот.