Таравари избран за потпретседател на Алијанса за Албанците


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Актуелниот гостиварски градоначалник, Арбен Таравари, кој беше генерален секретар на Алијанса за Албанците (АА), е избран за потпретседател на партијата.

Како што информираа од АА, на синоќешниот состанок на претседателството тој бил едногласно поддржан за потпретседател.

Согласно новата партиска организација, АА отсега ќе има само еден потпретседател. Останатите партиски тела, како што велат, ќе се избираат на наредните седници на раководството. Во наредниот период ќе се објави и конурс за претседатели на партиските ограноци.