Снегот оваа година пак премава во Сахара


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Жителите на градот африканскиот град Аин Сефра во Сахара по втор пат оваа година му се радуваа на снегот.

Песочните дини во пустината се прекриени со снег. Во декември 2016 година во Алжир падна снег за прв пат по 37 години, а оттогаш снег паѓа уште три пати.

Температурата во Аир Сефре во овој период од годината се движи од 6 до 12 степени.