Сакате да ја донесете вашата врска на поголемо ниво: Несомнено правете ги овие работи


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Никогаш не е доста работа на врската и емотивниот однос. Постојат неколку начини како да работите на својата врска и ако покрај себе имате личност која е вредна за вашиот труд, обавезно дајте го својот максимум во развојот на својата врска.

Поставете заеднички цели

Без разлика дали се работи за професионално усовршување илуи некои меѓусебни интереси, многу е важно секогаш да имате заедничка цел. Ова е идеален начин да се доближите и да стекнете меѓусебна доверба.

Не ја занемарувајте важноста на допирот

Во долгите врски, едноставно понекогаш доаѓа до гасење на страста. Повеќе не се држите за рака, не разменувате бакнежи во минување и филмови гледате секој на својата страна од креветот. Тоа никако не смеете да го дозволите. Страста е многу важен дел од врската и морате да се потрудите да дадете се од себе за повторно да ја разбудите. Трудете се да го допрете и бакнете својот партнер кога да ви се пружи прилика. Едноставно, направете во него повторно да се разбуди страста.

Врската, долга и сериозна, бара константни вложувања, и затоа работете на својот однос, за емоциите секогаш да бидат присутни, а љубовта долговечна.