Вебкафе

Рулет – една од најпопуларните казино игри

Рулет е една од најпопуларните и најчесто играни игри. Оваа игра ви нуди многу различни игри и начини за играње и остварување добивка. Како и во сите други игри не постои гаранција за 100% добивка, но со добро разработена стратегија и истрајност се стасува до огромни добивки. Ова е многу важно за почетниците, затоа што шансите ви зависат од тоа колку ги познавате опциите и каква стратегија на играње имате.

Правилата кај рулетот се стандардни без разлика дали играте во „обично“ или онлајн казино. Онлајн казината ви нудат можност доколку сте почетник да пробате и бесплатно како изгледа играта.

Американски или Француски Рулет

Во некои казина сигурно ќе сретнете американска верзија на рулет. Главната разлика на оваа верзија е во распоредот на броевите. Кај овој тип покрај редовните 36 броја и нулата, постои и поле „дупла нула“. И ова поле најверојатно ја зголемува предноста на казиното. Францускиот рулет уште познат и како традиционален рулет, е оној стандардниот со 37 полиња. И кај овој вид на рулет имате повеќе шанси за добивка, затоа и него го препорачуваме да се игра.

Рулет во онлајн или традиционално казино

Како подобар избор се покажа онлајн казиното. Како најглавна причина за тоа е што онлајн казината во денешно време се регулирани од страна на државата. Доколку казиното на кое играте поседува соодветна дозвола и е регулирано со законите на државата тоа ви нуди и реални шански. Од друга страна пак традиционалните казина може да го модифицираат рулетот во нивна полза, па така шансите за добивка ви ги намалуваат. Исто така добро е кај онлајн казината што може да ја испробате играта бесплатно т.е да го инталирате нивниот софтвер и да пробате како ќе ви оди играта. Уште една предност на онлајн казината е што може да најдете и по некој бонус за играње. Бонусот секако зависи од казиното, но доколку добро побарате може да најдете одлични бонуси.

To Top