Првиот човек на ЕСМ најави зголемување на цената на струјата после Нова година


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Во изјава за ТВ24, првиот човек на ЕСМ, Васко Ковачевски, најави дека цената на струјата по Нова година ќе се зголеми.

„Рестрикции на струја не се опција“, тврди тој.

Вели дека пред нас е една од најтешките зими за период од 70 години. Ковачевски кажа дека располагаат со ограничени ресурси, ги спомена количините на јаглен, квалитетот, хидрологијата.