Музика

Повторно скандал со плагијат ја тресе Евровизија – овој пат во „игра“ е…

Скандалите поврзани со најпопуларното музичко шоу во Европа не стивнуваат, откако во првото полуфинале кипарската песна „Gravity“ јавноста обвини дека е целосен плагијат на светскиот хит „Human“ од Rag’nBone Man, денеска Европа ја тресе уште еден плагијат кој речиси целосно да потсетува на еден друг светски хит.

Станува збор за романските преставници и нивната песна „Yodel It“ која доколку ја слушнете веднаш ќе ви стане јасно дека станува збор за ископирана песна која неодоливо потсетува на светскиот хит „Hall of Fame“.

Слушнете, споредете и пресудете според вас.

To Top